Schnitzel Gevuld met Ossenworst

Schnitzel Gevuld met Ossenworst
Ingrediƫnten: 2 schnitzels, 2 plakjes ham, ossenworst, bloem, 1 ei, paneermeel, zout, gedroogde kruiden,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak 2 schnitzels met een deegroller nog platter. Beleg elke schnitzel met een plakje ham en bestrijk het met een dikke laag ossenworst. Rol de schnitzel op en bindt het vast met keukentouw. Wentel de schnitzels door de bloem, vervolgens door een geklutst ei en daarna door paneermeel gekruid met zout en gedroogde kruiden. Bak de gevulde schnitzels rondom bruin in de hete boter. Leg de gevulde schnitzels vervolgens in een ovenschaal en zet de ovenschaal nog 25 minuten in de voorverwarmde oven zodat de schnitzels ook binnen in gaar worden. Lekker met aardappelschijfjes en een salade. Eet smakelijk!


1 reactie op “Schnitzel Gevuld met Ossenworst

  1. Net klaar met eten can dit recept. Leuk idee, maar het werd een zooitje op de borden. De touwtjes waren door de paneerkorst niet meer eenvoudig los te krijgen en trokken de korst stuk en de ‘spiraal-plakken’ van de rol kwamen dus los. Op de fot lijkt het 1 centrale vulling, maar ik eindigde dus met een spiraalproduct. Wel lekker, maar qua presentatie minder.
    BTW – ooit getracht osseworst te vinden in Bergen op Zoom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat