Bloemkool Bolognese

Bloemkool Bolognese

Ingrediënten: 1 bloemkool, 150 gram gehakt, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 2 tomaten, tomatenketchup, 25 gram boter, 25 gram bloem, 250 ml bouillon, 50 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Kook de bloemkool in roosjes beetgaar in water met wat zout. Bak 150 gram gehakt rul en bruin met 1 gesnipperde ui en 1 theelepel sambal. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika en 2 in blokjes gesneden tomaat toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg tomatenketchup toe naar smaak en warm het geheel goed door. Smelt 25 gram boter. Voeg 25 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 250 ml bouillon toe. Haal van het vuur af en roer er 50 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Serveer de bloemkool met de gehaktsaus en de kaassaus. Eet smakelijk!


2 reacties op “Bloemkool Bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel