Bloemkool Bolognese

Bloemkool Bolognese
Ingrediënten: 1 bloemkool, 150 gram gehakt, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 2 tomaten, tomatenketchup, 25 gram boter, 25 gram bloem, 250 ml bouillon, 50 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Kook de bloemkool in roosjes beetgaar in water met wat zout. Bak 150 gram gehakt rul en bruin met 1 gesnipperde ui en 1 theelepel sambal. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika en 2 in blokjes gesneden tomaat toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg tomatenketchup toe naar smaak en warm het geheel goed door. Smelt 25 gram boter. Voeg 25 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 250 ml bouillon toe. Haal van het vuur af en roer er 50 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Serveer de bloemkool met de gehaktsaus en de kaassaus. Eet smakelijk!


2 reacties op “Bloemkool Bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat