Rijst met Hamlapjes, Wortel en Champignons

Rijst met Hamlapjes, Wortel en Champignons

Ingrediënten: rijst, 2 hamlapjes, 1 wortel, bouillon, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in bouillon 2 in reepjes gesneden hamlapjes en 1 in plakjes gesneden wortel voor ongeveer 15 minuten. Giet af en bewaar de bouillon en houd de hamlapjes en wortel apart. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de hamlapjes, wortels en 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 400 ml bouillon toe (wat je nog hebt bewaard). Breng het geheel op smaak met 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel