Ham-Kaaskroketten

Ham-Kaaskroketten
Lekker makkelijk vandaag, van een restje ham-kaassaus had ik gisteren al kroketten gemaakt en deze vandaag in de oven gebakken. We hebben namelijk geen frituurpan. Ging aardig, al was de korst misschien niet zo krokant, de smaak was wel lekker.

Het recept voor de ham-kaassaus vind je hier. Laat de ham-kaassaus goed afkoelen in de koelkast. Zet alvast klaar bloem op een bord, een geklutst ei in een soepbord en paneermeel (eventueel gemengd met gedroogde kruiden) op nog een ander bord. Vorm van de dik geworden ham-kaassaus kroketten. Rol de kroketten eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en daarna door het paneermeel. Als ze allemaal gedaan zijn haal je ze nogmaals door het geklutste ei en door het paneermeel. Leg de ham-kaaskroketten nog even in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden (of frituur de ham-kaaskroketten in frituurolie van 180 graden voor ik denk 6 minuten?). Smeer een bakvorm voor 6 minicakes in met olie. Leg de kroketten er in en besprenkel met olie. Zet de ham-kaaskroketten ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


2 reacties op “Ham-Kaaskroketten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat