Macaroni met Champignons en Spek

Macaroni met Champignons en Spek

Ingrediënten: macaroni, 100 gram plakjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 1 eetlepel bloem, 200 ml bouillon,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni in kokend water met wat zout. Bak 150 gram plakjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Haal de ontbijtspek uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet, voeg eventueel wat extra olie toe, 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak de champignons tot ze zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg 200 ml bouillon toe en laat het een beetje indikken. Verkruimel de ontbijtspek en voeg dit toe aan de champignons. Serveer de champignons met de macaroni. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel