Macaroni met Champignons en Spek

Macaroni met Champignons en Spek
Ingrediënten: macaroni, 100 gram plakjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 1 eetlepel bloem, 200 ml bouillon,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni in kokend water met wat zout. Bak 150 gram plakjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Haal de ontbijtspek uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet, voeg eventueel wat extra olie toe, 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak de champignons tot ze zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg 200 ml bouillon toe en laat het een beetje indikken. Verkruimel de ontbijtspek en voeg dit toe aan de champignons. Serveer de champignons met de macaroni. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat