Rijst met Kipfilet en Sperziebonen

Rijst met Kipfilet en Sperziebonen
Ingrediënten: rijst, 200 gram sperziebonen, 1 kipfilet, zout peper, 2 theelepels Chinese vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook, 1 ui, 250 gram cherrytomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar in water met een beetje zout. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met zout, peper, 2 theelepels Chinese vijfkruidenpoeder en 1 fijngehakt teentje knoflook in hete olie tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram cherrytomaten, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roer even door en laat 5 minuten goed door warmen. Serveer met de rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat