Kip Hollandaise

Kip Hollandaise
Ingrediënten: 2 kipfilets, kipkruiden, zout, 250 gram champignons, 150 gram shiitakes, 3 bosuien, 100 ml kookroom, 1 potje Maille hollandaisesaus, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden (normale oven). Snij 2 kipfilets in blokjes en bestrooi met kipkruiden en zout. Bak de kipfiletblokjes rondom bruin in hete boter. Schep de kipfilet uit de pan. Bak in de achtergebleven boter 250 gram in plakjes gesneden champignons, 150 gram in plakjes gesneden shiitakes en 3 in ringen gesneden bosuien tot de paddenstoelen geslonken zijn. Voeg 100 ml kookroom en 1 potje hollandaisesaus toe. Breng kort aan de kook. Doe de kipfilet terug in de pan. Roer goed door. Haal de pan van het vuur af en strooi er geraspte kaas over. Zet de pan ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er aardappelbolletjes bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat