Babi Tjien

Babi Tjien
Ingrediënten: rijst, 700 gram speklappen, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 50 ml water, gemberpoeder, ketoembar, minifriet chips,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 700 gram in blokjes gesneden speklappen bruin en knapperig (haal eventueel teveel aan vet tijdens het bakken weg). Schep de speklapjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 50 ml water, gemberpoeder en ketoembar toe. Roer goed door tot het een mooie saus is. Doe de speklapjes weer terug in de pan en schep het door de saus. Laat het geheel op laag vuur in 5 minuten goed doorwarmen. Serveer de babi tjien met rijst en sperziebonen. Strooi over de babi tjien nog wat minifriet (chips). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat