Kiprollade met Oosterse Saus

Kiprollade met Oosterse Saus
Ingrediënten: 1 kiprollade, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, 3 bosuien, 3 eetlepels ketjap manis, 500 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 1 kiprollade rondom bruin. Haal de kiprollade uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook en 1 1/2 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe en bak kort mee. Voeg 3 eetlepels ketjap manis en 500 ml kippenbouillon toe. Breng kort aan de kook. Leg de rollade terug in de pan. Zet de pan zonder deksel 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de kiprollade in plakjes met de saus. Lekker met geroerbakte groenten en rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel