Citroen Cupcakes met Blauwe Glazuur

Citroen Cupcakes met Blauwe Glazuur
Ingrediënten: 125 gram roomboter, 125 gram suiker, 2 eieren, 150 gram bloem, 20 gram citroensuiker, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel bakpoeder, snuf zout, 130 gram poedersuiker, 2 eetlepels water, blauwe kleurstof,

Aantal cupcakes: 11

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Mix 125 gram roomboter met 125 gram suiker. Voeg 2 eieren toe en mix tot een schuimig geheel Voeg 150 gram bloem, 20 gram citroensuiker, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout toe. Mix tot een goed beslag. Doe in een muffinvorm papieren cupcakes. Vul de cupcakes met het beslag. Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Laat de cupcakes goed afkoelen. Meng 130 gram poeder suiker met 2 eetlepels warm water en een klein beetje blauwe kleurstof tot één geheel. Bestrijk de cupcakes met het blauwe glazuur. Laat het glazuur hard worden. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat