Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus
Ingrediƫnten: 3 gehaktballen, 1 flinke ui, 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop, 75 gram rozijnen, 2 potjes boerenkool, 800 gram vastkokende aardappels, klontje boter, zout,

Aantal personen: 3

Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Bak in de boter 1 flinke gesnipperde ui tot het goudbruin is. Zet ondertussen op laag vuur de boerenkool op en in koud water met wat zout de aardappels. Voeg bij de ui 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop en 75 gram rozijnen toe. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur lager en leg de gehaktballen terug in de pan. Laat de saus in ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg de boerenkool en een klontje boter toe en stamp het tot een stamppot. Serveer de boerenkool met de gehaktballen en Luikse saus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat