Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus
Ingrediënten: 3 gehaktballen, 1 flinke ui, 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop, 75 gram rozijnen, 2 potjes boerenkool, 800 gram vastkokende aardappels, klontje boter, zout,

Aantal personen: 3

Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Bak in de boter 1 flinke gesnipperde ui tot het goudbruin is. Zet ondertussen op laag vuur de boerenkool op en in koud water met wat zout de aardappels. Voeg bij de ui 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop en 75 gram rozijnen toe. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur lager en leg de gehaktballen terug in de pan. Laat de saus in ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg de boerenkool en een klontje boter toe en stamp het tot een stamppot. Serveer de boerenkool met de gehaktballen en Luikse saus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel