Tagliatelle met Rode Pesto en Kip uit de Oven

Tagliatelle met Rode Pesto en Kip uit de Oven
Ingrediënten: 3 kipfilets, kipkruiden, plakjes kaas, plakjes rauwe ham, tagliatelle, zout, 2 uien, 1 teentje knoflook, tijm, 2 tomaten, 3 zongedroogde tomaten, 150 ml kookroom, 1 eetlepel rode pesto,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de kipfilets over de lengte door de helft. Kruid met kipkruiden. Leg op elk stukje kipfilet plakjes kaas en omwikkel met plakjes rauwe ham. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de tagliatelle beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie op middelhoog vuur 2 gesnipperde uien met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de uien zacht zijn. Voeg 2 in blokjes gesneden tomaten en 3 fijngehakte zongedroogde tomaten toe. Bak kort mee. Voeg 150 ml kookroom met 1 eetlepel rode pesto toe. Laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.

Serveer de tagliatelle met de rode pesto saus en de kipfiletpakketjes. Eet smakelijk!


3 reacties op “Tagliatelle met Rode Pesto en Kip uit de Oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat