Kipfilet met Champignons, Ui en Bier

Kipfilet met Champignons, Ui en Bier
Ingrediënten: 2 kipfilets, kipkruiden, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 1 flesje donker bier, 100 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi 2 kipfilets met kipkruiden. Bak de kipfilets aan beide zijden bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 1 flesje donker bier, 100 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng aan de kook en laat de saus indikken. Schep de saus over de kipfilets. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met frites en sla. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel