Kipfilet met Champignons, Ui en Bier

Kipfilet met Champignons, Ui en Bier
Ingrediënten: 2 kipfilets, kipkruiden, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 1 flesje donker bier, 100 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi 2 kipfilets met kipkruiden. Bak de kipfilets aan beide zijden bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 1 flesje donker bier, 100 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng aan de kook en laat de saus indikken. Schep de saus over de kipfilets. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met frites en sla. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *