Macaroni met Gehakt en Tomaat

Macaroni met Gehakt en Tomaat
Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 200 gram gehakt, 5 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillon blokje, 3 bosuien, oregano, basilicum,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 200 gram gehakt tot het gehakt bruin is. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaat, 500 ml gezeefde tomaat en 1 bouillonblokje toe. Breng kort aan de kook en laat het op halfhoog vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien en fijngehakte verse oregano en basilicum toe. Laat nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de macaroni. Eet smakelijk!


2 reacties op “Macaroni met Gehakt en Tomaat

 1. Hallo Anja,

  Ik vond gisteren in mijn kruidenkast 5 potjes basilicum dus ik zit eens bij jou te zoeken waar dat zoal doorheen kan. Hoeveel doe je bijvoorbeeld (gedroogd) door een pastasaus?
  ‘k Vind het een beetje zonde om die potjes niet te gebruiken en zakjes mix te kopen.

  Groetjes,
  Marije

  • Eigenlijk doe ik altijd een beetje, maar hoeveel is een beetje. Ik begin vaak met een theelepel en dan is het proeven, kan het meer hebben of juist minder.

   Lekker is het trouwens ook bij een tosti, iets over de kaas strooien en dan zoals normaal tussen het tosti-ijzer.

   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel