Macaroni met Gehakt en Tomaat

Macaroni met Gehakt en Tomaat
Ingrediƫnten: macaroni, zout, 1 ui, 200 gram gehakt, 5 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillon blokje, 3 bosuien, oregano, basilicum,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 200 gram gehakt tot het gehakt bruin is. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaat, 500 ml gezeefde tomaat en 1 bouillonblokje toe. Breng kort aan de kook en laat het op halfhoog vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien en fijngehakte verse oregano en basilicum toe. Laat nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de macaroni. Eet smakelijk!


2 reacties op “Macaroni met Gehakt en Tomaat

 1. Hallo Anja,

  Ik vond gisteren in mijn kruidenkast 5 potjes basilicum dus ik zit eens bij jou te zoeken waar dat zoal doorheen kan. Hoeveel doe je bijvoorbeeld (gedroogd) door een pastasaus?
  ‘k Vind het een beetje zonde om die potjes niet te gebruiken en zakjes mix te kopen.

  Groetjes,
  Marije

  • Eigenlijk doe ik altijd een beetje, maar hoeveel is een beetje. Ik begin vaak met een theelepel en dan is het proeven, kan het meer hebben of juist minder.

   Lekker is het trouwens ook bij een tosti, iets over de kaas strooien en dan zoals normaal tussen het tosti-ijzer.

   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat