Mie met Peultjes

Mie met Peultjes
Ingrediënten: mie, 1 theelepel sesamolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, gemberpoeder, 200 gram peultjes, 250 gram taugé, 3 eetlepels lichte sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 3 bosuien, gebakken uitjes,

Aantal personen: 3

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder in olie met een theelepel sesamolie tot de ui zacht is. Voeg 200 gram peultjes toe en roerbak 4 minuten. Voeg vervolgens 250 gram taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg 3 eetlepels lichte sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel azijn en 1 theelepel suiker toe. Roer goed door. Roer als laatste 3 in ringen gesneden bosuien toe. Serveer de peultjes met de mie. Strooi er op je bord eventueel gebakken uitjes over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel