Kipfilet met Kaaskorstje en Tomatensaus

Kipfilet met Kaaskorstje en Tomatensaus
Ingrediënten, 1 ei, paneermeel, geraspte kaas, gedroogde Italiaanse kruiden, 2 kipfilets, zout, peper, macaroni, 1 ui, 2 teentjes knoflook, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje worteltjes,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 185 graden. Kluts 1 ei. Maak een mengsel met paneermeel, geraspte kaas en gedroogde Italiaanse kruiden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Haal de kipfilets door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg de kipfilets in een ovenschaal en strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven.

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg een scheut rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 uitgelekt blikje worteltjes. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden.

Serveer de kipfilet met kaastkorstje met de tomatensaus en macaroni. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat