Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons

Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons
Ingrediënten: 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 zakje Conimex nasikruiden, 1 kipfilet, rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 100 gram sperziebonen, 250 ml kookroom, 1 1/2 eetlepel pindakaas,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal en 1 zakje Conimex nasikruiden. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kipfilet minstens een uur marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg de kipfilet met de marinade toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons en 100 gram sperziebonen toe. Roer even door tot de champignons zacht beginnen te worden. Voeg 250 ml kookroom en 1 1/2 eetlepels pindakaas toe. Breng het kort aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel