Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons

Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons
Ingrediënten: 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 zakje Conimex nasikruiden, 1 kipfilet, rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 100 gram sperziebonen, 250 ml kookroom, 1 1/2 eetlepel pindakaas,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal en 1 zakje Conimex nasikruiden. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kipfilet minstens een uur marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg de kipfilet met de marinade toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons en 100 gram sperziebonen toe. Roer even door tot de champignons zacht beginnen te worden. Voeg 250 ml kookroom en 1 1/2 eetlepels pindakaas toe. Breng het kort aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat