Kipsaté met Satésaus

Kipsaté met Satésaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 ui, 1 gele paprika, zout, peper, 3 eetlepels pindakaas, 1 1/2 eetlepel chilisaus, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, klein scheutje citroensap, 1 eetlepel water,

Snij 2 kipfilets in blokjes, snij 1 ui en 1 gele (of oranje) paprika in stukjes. Rijg dit om en om aan een satéstokje. Bestrooi met zout en peper. Leg de kipsaté tussen de grill of bak ze in de grillpan. Maak ondertussen de satésaus. Meng 3 eetlepels pindakaas, 1 1/2 eetlepel chilisaus, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, klein scheutje citroensap en 1 eetlepel water met elkaar. Zet dit 1 minuut in de magnetron op 850 watt. Roer goed door. Serveer de kipsaté met de satésaus. Lekker met frietjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat