Noodles met Kip en Worteltjes

Noodles met Kip en Worteltjes
Ingrediënten: 1 kipfilet, 2 eetlepels sojasaus, 2 1/2 eetlepels sesamolie, gemberpoeder, 1 teentje knoflook, noodles, 3 bosuien, 150 gram julienne gesneden worteltjes, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel azijn,

Aantal personen: 2

Snij 1 kipfilet in blokjes. Meng 2 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel sesamolie, wat gemberpoeder en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer hierin de kipfiletblokjes. Laat dit een nachtje marineren. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de kipfiletblokjes bruin in hete olie en 1 eetlepel sesamolie. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien en 150 gram julienne gesneden worteltjes toe en roerbak kort mee. Maak een sausje van 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel azijn en 1/2 eetlepel sesamolie. Meng de noodles en het sausjes door de kip en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat