Farfalle met Doperwten en Bacon

Farfalle met Doperwten en Bacon
Ingrediƫnten: farfalle, zout, 100 gram bacon, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram doperwten, 150 ml kippenbouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Kook de farfalle beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 100 gram in reepjes gesneden bacon tot het bijna knapperig is. Schep de bacon uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentje knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui zacht is. Voeg 300 gram doperwten en 150 ml kippenbouillon toe. Laat de doperwten op een middelhoog vuur gaar worden. Giet de farfalle af en meng dit samen met de bacon door de doperwten. Strooi er op je bord wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat