Rijst met Gehakt en Sperziebonen

Rijst met Gehakt en Sperziebonen
Ingrediënten: rijst, 250 gram sperziebonen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gram gehakt, 100 ml bouillon, 2 eieren, 250 ml kookroom,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook 250 gram sperziebonen beetgaar in kokend water. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui lichtbruin is. Voeg 200 gram gehakt toe en bak dit bruin. Voeg 100 ml sterke bouillon toe en breng het kort aan de kook. Meng 2 eieren met 250 ml kookroom. Roer dit door het gehaktmengsel. Doe het gehaktmengsel vervolgens in een ovenschaal en zet een kwartiertje in de oven. Serveer het geheel met rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat