Taste of Amsterdam Press Event

Taste of Amsterdam Press Event Lute Taste of Amsterdam Press Event La Garage

Taste of Amsterdam Press Event Sucre

Zo’n lunch maak je niet vaak mee, zes restaurants die een voorproefje geven op het event van het jaar ‘Taste of Amsterdam‘ wat van 24 t/m 27 juni in het Amstelpark wordt gehouden.

De volgende gerechtjes werden gepresenteerd (en ik heb ze allemaal geproeft):
Restaurant Elkaar: Rouleau van eendenlever met een rilette van geconfijte eendenbout, een compote van rabarber en een gel van sinaasappel. Wijnvoorkeur: 2008 Baillet d’Octobre, Juran çon moeulleux, Domaine Cauhapé,
Taste of Okura: Coquilles met Black Venus rijst en schuim van aardappel en parmezaan. Wijnvoorkeur: 2009 Vin de Pays de Méditerranée Blanc – Domaine Chante Cigale,
Lute restaurant: truffelsoep met Old Amsterdam kaasraster en een kwarteleitje en een kaasblokje (kind of) met een truffelbouillon? vulling. Wijnvoorkeur: 2008 Auxey-Duresses, Cuvée Rosé – Domaine Dupont Fahn,
Le Garage: Pizza van tonijn met wasabi crème, gelei van gember en sojasaus en haringeitjes Wijnvoorkeur: 2009 Grüner Veltiner Weinzierlberg – Weingut Stadt Krems,
Caffè Toscanini: Worstjes van een scharrel graanvarken met kruiden en foccacia. Wijnvoorkeur: 2007 Château Lescalle – Bordeaux Supérieur,
Sucre: Dry caramel met gelei van tonkabonen en een crème van mastiek met pijnboompitjes. Wijnvoorkeur: 2008 Maury Blanc, Vin doux naturel – La Préceptoire de Centernach,

Elk gerecht werd vergezeld van een bijpassende wijn verzorgt door wijnkoperij Okhuysen. Kortom een perfect 6 gangen lunchmenu. Dit alles werd gepresenteerd in de kookstudio van het Okura in Amsterdam.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat