Schnitzels met Doperwtensaus

Schnitzels met Doperwtensaus

Ingrediënten: 1 ui, 300 gram doperwten, 100 ml witte wijn, 100 ml kookroom, zout, peper, Provençaalse kruiden, 2 schnitzels,

Aantal personen: 2

Bak 1 kleine fijngesneden ui glazig in hete boter. Voeg 300 gram doperwten toe en bak kort mee. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de witte wijn 5 minuten mee koken. Voeg vervolgens 100 ml kookroom toe. Pureer de doperwten tot een saus. Breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden. Warm de saus nog goed door. Bestrooi 2 schnitzels met zout en peper. Bak de schnitzels aan beide zijde bruin. Serveer de schnitzels met de doperwtensaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel