Karbonade met Ham en Champignons

Karbonade met Ham en Champignons
Ingrediƫnten: 2 haaskarbonades, zout, peper, 250 gram champignons, 200 gram hamblokjes, scheutje witte wijn,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi 2 haaskarbonades met zout en peper. Bak de karbonades aan beide zijden bruin. Leg ze in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in het achtergebleven vet (voeg eventueel wat extra boter toe) 250 gram in plakjes gesneden champignons tot ze net zacht zijn. Voeg vervolgens 200 gram hamblokjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Serveer de champignons en ham met de karbonades. Lekker met aardappeltjes uit de oven en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat