Karbonade met Ham en Champignons

Karbonade met Ham en Champignons

Ingrediënten: 2 haaskarbonades, zout, peper, 250 gram champignons, 200 gram hamblokjes, scheutje witte wijn,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi 2 haaskarbonades met zout en peper. Bak de karbonades aan beide zijden bruin. Leg ze in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in het achtergebleven vet (voeg eventueel wat extra boter toe) 250 gram in plakjes gesneden champignons tot ze net zacht zijn. Voeg vervolgens 200 gram hamblokjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Serveer de champignons en ham met de karbonades. Lekker met aardappeltjes uit de oven en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel