Duo Wafels

Duo Wafels
Ingrediënten: 4 eieren, 250 gram bloem, 1 eetlepel suiker, 1 zakje gist, 200 ml water, 300 ml melk, 100 gram boter, 1 eetlepel cacaopoeder,

Aantal wafels: 18

Splits 4 eieren. Meng 250 gram bloem met 4 eidooiers en 1 eetlepel suiker. Meng 1 zakje gist met 200 ml lauwwarm water en meng dit door het bloembeslag. Laat het beslag rijzen met een vochtige doek over de kom. Meng 300 ml lauwwarme melk met 100 gram gesmolten boter. Meng dit ook door het bloembeslag. Klop 4 eiwitten stijf. Schep dit voorzichtig door het beslag. Laat het beslag een uur rusten met een doek over de kom. Verdeel het beslag over twee kommen. Schep door één kom 1 eetlepel cacaopoeder. Bak de wafels, elk met licht en donker beslag, in het wafelijzer volgens de aanwijzing van je wafelijzer. Serveer met onder andere poedersuiker, jam, chocoladesaus, vruchten en slagroom. Maak er zelf een feestje van op je bord. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel