Nasi Goreng

Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 theelepel sambal, kerriepoeder, gemberpoeder, ketoembar, 150 gram kipreepjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel vissaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg naar smaak kerriepoeder, gemberpoeder en ketoembar toe. Voeg 150 gram kipreepjes toe en roerbak kort mee. Voeg de rijst toe, breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel vissaus. Bak op hoog vuur mee tot het geheel goed warm is. Lekker met saté. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat