Nasi Goreng

Nasi Goreng

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 theelepel sambal, kerriepoeder, gemberpoeder, ketoembar, 150 gram kipreepjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel vissaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg naar smaak kerriepoeder, gemberpoeder en ketoembar toe. Voeg 150 gram kipreepjes toe en roerbak kort mee. Voeg de rijst toe, breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel vissaus. Bak op hoog vuur mee tot het geheel goed warm is. Lekker met saté. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel