Penne uit de oven met vier kazen

Penne al Forna ai 4 formaggi uit de oven met vier kazen
Ingrediënten: penne, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 pot worteltjes, 500 ml gezeefde tomaat, 1 laurierblaadje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, nootmuskaat, zout, peper, 100 gram mozzarella, 75 gram gorgonzola, 100 gram ricotta, 75 gram geraspte oude kaas,

Aantal personen: 5

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de penne al dente in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en rul het los en bruin. Voeg vervolgens 1 uitgelekte pot worteltjes, 500 ml gezeefde tomaat en 1 laurierblaadje toe. Breng het kort aan de kook en laat het geheel 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk al roerende 500 ml melk toe. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Roer door de tomatensaus de penne, 100 gram mozzarella, 75 gram gorgonzola, 100 gram ricotta, 75 gram geraspte oude kaas en de bechamelsaus. Doe het vervolgens in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat