Albondigas (Gehaktballetjes in Tomatensaus)

Albondigas (Gehaktballetjes in Tomatensaus)
Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, paneermeel, 50 gram geraspte kaas, peterselie, 1 ei, witte wijn, 2 blikken tomaatblokjes, water, 1 eetlepel suiker,

Aantal personen: 3

Meng 500 gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, paneermeel, 50 gram geraspte kaas, paneermeel, peterselie en 1 ei. Maak er kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd de gehaktballetjes apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht en bruin is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 2 blikken tomaatblokjes, 100 ml water, 1 eetlepel suiker en zout en peper naar smaak toe en laat de de saus 10 minuten pruttelen. Doe de gehaktballetjes terug in de pan zodat ze warm worden. Wij hebben er sla en aardappelschijfjes bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat