Albondigas (Gehaktballetjes in Tomatensaus)

Albondigas (Gehaktballetjes in Tomatensaus)

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, paneermeel, 50 gram geraspte kaas, peterselie, 1 ei, witte wijn, 2 blikken tomaatblokjes, water, 1 eetlepel suiker,

Aantal personen: 3

Meng 500 gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, paneermeel, 50 gram geraspte kaas, paneermeel, peterselie en 1 ei. Maak er kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd de gehaktballetjes apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht en bruin is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 2 blikken tomaatblokjes, 100 ml water, 1 eetlepel suiker en zout en peper naar smaak toe en laat de de saus 10 minuten pruttelen. Doe de gehaktballetjes terug in de pan zodat ze warm worden. Wij hebben er sla en aardappelschijfjes bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel