Gehaktballen op Luikse Wijze

Gehaktballen op Luikse Wijze

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 2 eetlepels peterselie, 4 eetlepels paneermeel, uienpoeder, zout, peper, boter, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels rozijnen,

Aantal gehaktballen: 5

Verwarm de oven voor op 90 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 4 eetlepels paneermeel. Breng op smaak met uienpoeder, zout en peper. Maak hiervan 5 gehaktballen. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de braadslee ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.

Bak op laag vuur 2 in ringen gesneden uien in hete boter tot het lichtbruin is. Dit kan zeker een half uur duren. Voeg 2 eetlepels azijn toe. Roer de azijn er even door. Voeg vervolgens 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat de saus op middelhoog vuur indikken. Strooi als de saus de gewenste dikte heeft nog wat fijngehakte peterselie bij de saus. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus, Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel