Gehaktballen op Luikse Wijze

Gehaktballen op Luikse Wijze
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 2 eetlepels peterselie, 4 eetlepels paneermeel, uienpoeder, zout, peper, boter, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels rozijnen,

Aantal gehaktballen: 5

Verwarm de oven voor op 90 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 4 eetlepels paneermeel. Breng op smaak met uienpoeder, zout en peper. Maak hiervan 5 gehaktballen. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de braadslee ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.

Bak op laag vuur 2 in ringen gesneden uien in hete boter tot het lichtbruin is. Dit kan zeker een half uur duren. Voeg 2 eetlepels azijn toe. Roer de azijn er even door. Voeg vervolgens 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat de saus op middelhoog vuur indikken. Strooi als de saus de gewenste dikte heeft nog wat fijngehakte peterselie bij de saus. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus, Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Moved Permanently

    The document has moved here.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at brutsellog.net Port 80

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat