Wafels

Wafels
Ingrediƫnten: 4 eieren, 250 gram bloem, 1 eetlepel suiker, 1 zakje gist, 200 ml water, 300 ml melk, 100 gram boter,

Aantal wafels: 18

Splits 4 eieren. Meng 250 gram bloem met 4 eidooiers en 1 eetlepel suiker. Meng 1 zakje gist met 200 ml lauwwarm water en meng dit door het bloembeslag. Meng 300 ml lauwwarme melk met 100 gram gesmolten boter. Meng dit ook door het bloembeslag. Klop 4 eiwitten stijf. Schep dit voorzichtig door het beslag. Laat het beslag een uur rusten met een doek over de kom. Bak de wafels in het wafelijzer volgens de aanwijzing van je wafelijzer. Serveer met onder andere poedersuiker, jam, chocoladesaus, vruchten en slagroom. Maak er zelf een feestje van op je bord. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel