Chocoladekoekjes

chocoladekoekjes

Ingrediënten: 120 gram roomboter, 100 gram suiker, 100 gram donkere basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 150 gram bloem, 50 gram cacaopoeder, 200 gram pure chocolade,

Aantal koekjes: 6 grote en 12 kleine

Mix 120 gram boter met 100 gram suiker, 100 gram donkere basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker. Voeg daarna 1 ei toe. Mix tot je een smeuïge massa hebt. Voeg 150 gram bloem en 50 gram cacaopoeder toe. Kneed tot je een samenhangend deeg heb. Hak in de keukenmachine 200 gram pure chocolade grof. Kneed de chocolade door het deeg. Maak van het deeg kleine balletjes ter grootte van kleine ping-pong balletjes. Leg dit op een bakplaat (bekleed met bakpapier) met een afstand van ongeveer 5 centimeter uit elkaar. Druk de balletjes plat. Zet de bakplaat met de koekjes in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht) voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat de chocoladekoekjes afkoelen op een rooster. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel