Spaghetti met Kipfilet, Champignons en Worteltjes

Spaghetti met Kipfilet, Champignons en Worteltjes
Ingrediƫnten: spaghetti, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blikje worteltjes, 200 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje,

Aantal personen: 4

Kook de spaghetti in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Schep de ontbijtspek uit de pan en houd apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 uitgelekt blikje worteltjes en 200 gram in plakjes gesneden champignons toe, roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven. Breng de saus aan de kook en voeg de dobbelsteentjes ontbijtspek weer toe. Warm het goed door. Serveer met spaghetti en eventueel geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat