Spaghetti met Kipfilet, Champignons en Worteltjes

Spaghetti met Kipfilet, Champignons en Worteltjes

Ingrediënten: spaghetti, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blikje worteltjes, 200 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje,

Aantal personen: 4

Kook de spaghetti in kokend water met wat zout. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Schep de ontbijtspek uit de pan en houd apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 uitgelekt blikje worteltjes en 200 gram in plakjes gesneden champignons toe, roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven. Breng de saus aan de kook en voeg de dobbelsteentjes ontbijtspek weer toe. Warm het goed door. Serveer met spaghetti en eventueel geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel