Hartige Taartjes met Prei en Champignons

Hartige Taartjes met Prei en Champignons
Ingrediƫnten: 6 vellen bladerdeeg, 1 prei, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram champignons, 150 gram hamreepjes, shoarmakruiden, 3 eieren, 125 ml kookroom, zout, peper, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei met 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm en 150 gram hamreepjes ongeveer 2 minuten. Voeg 250 gram champignons toe, breng het op smaak met shoarmakruiden. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Kluts in een schaaltje 3 eieren met 125 ml kookroom. Breng op smaak met zout op peper. Doe in 6 ingevette ovenschaaltjes elk een velletje bladerdeeg. Schep het champignonmengsel er in en giet daarna het ei-mengsel erbij. Strooi er als laatste wat geraspte kaas erover. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat