Hartige Taartjes met Prei en Champignons

Hartige Taartjes met Prei en Champignons

Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 prei, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram champignons, 150 gram hamreepjes, shoarmakruiden, 3 eieren, 125 ml kookroom, zout, peper, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei met 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm en 150 gram hamreepjes ongeveer 2 minuten. Voeg 250 gram champignons toe, breng het op smaak met shoarmakruiden. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Kluts in een schaaltje 3 eieren met 125 ml kookroom. Breng op smaak met zout op peper. Doe in 6 ingevette ovenschaaltjes elk een velletje bladerdeeg. Schep het champignonmengsel er in en giet daarna het ei-mengsel erbij. Strooi er als laatste wat geraspte kaas erover. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel