Kipsaté

kipsate
Ingrediënten: 2 kipfilets, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel sesamolie, peper, 50 ml witte wijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus,

Aantal personen: 2

Snij 2 kipfilets in blokjes. Maak een marinade van 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel sesamolie, peper, 50 ml witte wijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel vissaus. Marineer hierin de kipfiletblokjes voor minstens 4 uur. Bak de kipfilet bruin in hete olie, voeg de overgebleven marinade toe tijdens het bakken. We hebben er bami goreng bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel