Duo Smurfencake

Duo Smurfencake
Voor een opdracht voor school moest Britt een cake bakken, het werd een speciale ‘blauwe chocoladecake’

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 suiker, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 3 theelepels blauwe kleurstof, 30 gram cacaopoeder,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix 250 gram boter met 250 gram suiker tot een smeuïg geheel. Voeg 4 eieren toe en mix tot een schuimend geheel. Voeg daarna 250 gram zelfrijzend bakmeel en 1 zakje vanillesuiker toe en mix tot een goed beslag. Doe de helft van dit beslag in een andere schaal en voeg hier 3 theelepels blauwe kleurstof toe en meng dit goed. Spatel door de andere helft 30 gram cacaopoeder. Doe eerst het blauwe beslag in de cakevorm en daarna het chocolade beslag. Zet de cakevorm ruim 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen voor je het uit de cakevorm haalt. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat