Duo Smurfencake

Duo Smurfencake

Voor een opdracht voor school moest Britt een cake bakken, het werd een speciale ‘blauwe chocoladecake’

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 suiker, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 3 theelepels blauwe kleurstof, 30 gram cacaopoeder,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix 250 gram boter met 250 gram suiker tot een smeuïg geheel. Voeg 4 eieren toe en mix tot een schuimend geheel. Voeg daarna 250 gram zelfrijzend bakmeel en 1 zakje vanillesuiker toe en mix tot een goed beslag. Doe de helft van dit beslag in een andere schaal en voeg hier 3 theelepels blauwe kleurstof toe en meng dit goed. Spatel door de andere helft 30 gram cacaopoeder. Doe eerst het blauwe beslag in de cakevorm en daarna het chocolade beslag. Zet de cakevorm ruim 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen voor je het uit de cakevorm haalt. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel