Spekkoek

Spekkoek

Ingrediënten: 375 gram roomboter, 1 vanillestokje, 500 gram witte basterdsuiker, 12 eieren, 375 gram bloem, 1 snuf zout, 2 dessertlepels groene kleurstof, 3 eetlepels kaneel, 5 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kardemom,

Verwarm de grill voor op 220 graden. Mix 375 gram roomboter met het schraapsel van 1 vanillestokje en 250 gram witte basterdsuiker tot een glanzende massa. Splits 12 eieren. Mix de eidooiers met de resterende 250 gram witte basterdsuiker tot een schuimige massa. Klop de eiwitten stijf. Meng de boter met de eidooiers en eiwitten. Voeg 375 gram bloem en een snuf zout toe. Meng dit luchtig door elkaar. Verdeel het beslag in 2 kommen. Voeg aan een kom 2 dessertlepels groene kleurstof toe en aan de andere kom 3 eetlepels kaneel, 5 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaat en 3 theelepels kardemom toe en meng dit tot je een egale kleur beslag krijgt.

Vet een springvorm in van 20 centimeter in. Schep er een laagje van het groene beslag in en zet de springvorm op de hoogste stand van het rooster in de oven. Na ongeveer 5 minuten haal je de springvorm uit de oven en doe je er een laagje van het kruiden-beslag op. Zet dit vervolgens weer ongeveer 5 minuten in de oven. Ga zo om en om door tot het beslag op is. Na 5 laagjes beslag zet je de springvorm op een lager rooster in de oven. Als het bovenste laagje klaar is kan de spekkoek uit de oven om af te koelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel