Lasagne met Bloemkool

Lasagne met Bloemkool
Ingrediƫnten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 3 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1/2 bloemkool, 1 wortel, 1 ui, 1 blik tomaatblokjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml volle melk, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, zout, peper, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in schone olie 3 fijngehakte teentjes knoflook met tijm tot het geurt. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het rul. Doe ondertussen in een keukenmachine 1/2 geblancheerde bloemkool, 1 wortel en 1 ui. Zet de machine even aan zodat het fijn wordt. Voeg het groentemengsel toe aan het gehakt en bak het kort mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en de uitgebakken dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Breng op smaak met wat zout. Laat het even pruttelen en maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg daarna geleidelijk 500 ml volle melk toe. Haal het van het vuur af en roer er 65 gram geraspte kaas door. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe in een ovenschaal een laagje groentemengsel, daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje groentemengsel, een laagje kaassaus, weer lasagnebladen, groentemengsel en als laatste een laag kaassaus. Strooi er als laatste de overgebleven geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)