Rijst met Gehakt en Paprika

Rijst met Gehakt en Paprika
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 250 gram gehakt, chilipoeder, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 175 ml kippenbouillon, 2 theelepels maïzena, 1 eetlepel water, 2 eetlepels sojasaus, basilicum,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui tot het lichtbruin is. Voeg 250 gram gehakt met naar smaak chilipoeder toe en bak het gehakt rul en bruin. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden rode paprika en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 175 ml kippenbouillon toe en breng dit even en de kook en laat het tot de helft inkoken. Roer 2 theelepels maïzena met 1 eetlepel water tot een papje. Roer het maïzena-papje met 2 eetlepels sojasaus en bind de saus. Voeg als laatste wat basilicum toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)