Kipfilet met Sjalottensaus

Kipfilet met Sjalottensaus
Ingrediƫnten: 2 kipfilets, zout, peper, grove mosterd, paneermeel, 2 sjalotjes, 100 ml witte wijn, 50 ml azijn, 150 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden met bovengril aan. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en smeer de kipfilets in met grove mosterd. Leg de kipfilets in een ovenschaal, strooi er paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in de achtergebleven boter 2 fijngesnipperde sjalotjes tot het zacht is. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 50 ml azijn en 150 ml kippenbouillon toe. Breng het kort aan de kook. Laat het vervolgens 10 minuten pruttelen. Serveer de kipfilet met de sjalottensaus. Wij aten er een salade en aardappelblokjes bij. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatMoederdag 2014