Indische Cake

Indische Cake
Ingrediënten: 250 gram boter, 300 gram donkere basterdsuiker, 6 eieren, 250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 4 theelepels kaneel, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, 1 1/2 theelepel kardemom,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 250 gram boter met 300 gram donkere basterdsuiker. Voeg vervolgens één voor één 6 eieren toe en mix dit tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens 250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 4 theelepels kaneel, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 2 theelepels nootmuskaat en 1 1/2 theelepel kardemom toe. Meng tot een goed beslag. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 80 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een satéstokje of de cake goed is. Als het satéstokje er schoon uitkomt is de cake klaar. Laat de cake goed afkoelen en dan smullen maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour