Gehaktballetjes in Rode Wijnsaus

Gehaktballetjes in Rode Wijnsaus

Ingrediënten: 250 gram gehakt, zout, peper, 1 ei, bloem, paprikapoeder, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 glas rode wijn, tijm, peterselie, 1 laurierblad, 250 gram champignons,

Aantal personen: 2

Meng 250 gram gehakt met de helft van een geklutst ei, zout en peper. Maak er 8 gehaktballetjes van ter grootte van een golfballetje. Meng paprikapoeder met wat bloem. Rol de gehaktballetjes door het paprika-bloemmengsel. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in de hete boter. Voeg 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 1 gesnipperde ui toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 glas rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm, peterselie, 1 laurierblad en peper toe. Zet het vuur lager en laat het geheel 1 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan. Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Serveer met bijvoorbeeld aardappelschijfjes of een aardappelpuree. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel