Kipfilet met Champignons en Biersaus

Kipfilet met Champignons en Biersaus
Ingrediënten: 1 sjalotje, 1 flesje bruin bier, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop, 2 kipfilets, zout, peper, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 20 zilveruitjes,

Aantal personen: 2

Bak in wat boter 1 gesnipperd sjalotje tot het zacht is. Giet er 1 flesje bruin bier bij en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 150 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe en laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin. Haal de kipfilets uit de pan. Bak in de achtergebleven boter 150 gram ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 20 in helften gesneden zilveruitjes toe. Bak de champignons tot het zacht is. Zet het vuur iets lager en leg de kipfilets terug in de pan zodat deze goed gaar worden. Serveer de kipfilets met de champignons en de biersaus. Lekker met aardappelschijfjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour