Varkenshaas in Bladerdeeg

Varkenshaas in Bladerdeeg
Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 varkenshaasje, zout, peper, 1 sjalotje, tijm, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 1 ei

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat 6 vellen bladerdeeg ontdooien. Snij 1 varkenshaas doormidden en bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin in hete boter. Haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperd sjalotje met wat tijm tot het sjalotje zacht is. Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook en 100 gram fijngesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Laat de champignons afkoelen. Leg op het bladerdeeg een schep van het champignon-mengsel en daarop het varkenshaasje. Schep er nog wat van het champignons-mengsel over en bedek met de rest van het bladerdeeg. Vouw de randjes goed dicht. Kluts een ei en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Leg de bladerdeeg-pakketjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade en aardappelbolletjes. Eet smakelijk!


3 reacties op “Varkenshaas in Bladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat