Tartiflette

Tartiflette
Ingrediënten: 250 gram blokjes ham, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 800 gram vastkokende aardappels, 150 gram gemengde paddenstoelen, scheutje witte wijn, 250 ml crème fraiche, 400 gram brie,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 250 gram blokjes ham bruin. Schep het uit de pan. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Snij 800 gram vastkokende aardappels in plakjes en doe deze bij de ui in de pan. Bak, voorzichtig omscheppend, 5 minuten mee. Voeg dan 150 gram gemengde paddenstoelen toe en bak mee tot de paddenstoelen zacht zijn. Doe er een scheutje witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Haal de pan van het vuur en schep er voorzichtig 250 ml crème fraiche en 200 gram in blokjes gesneden brie erdoor. Schep alles in een ovenschaal en strooi er nog 200 gram in blokjes gesneden brie over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Moved Permanently

    The document has moved here.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at brutsellog.net Port 80

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat