Kapucijners met Spek en Worteltjes

Kapucijners met Spek en Worteltjes
Ingrediƫnten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 teentje knoflook, 1 klein potje fijne wortels, 2 laurierblaadjes, scheutje witte wijn, 1 pot jonge kapucijners, 2 eetlepels appelstroop, zout, peper,

Aantal personen: 2

Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 teentje knoflook, 1 uitgelekt potje fijne wortels en 2 laurierblaadjes toe. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten stoven. Voeg vervolgens 1 uitgelekte pot jonge kapucijners en 2 eetlepels appelstroop toe. Warm het geheel nog 10 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Vergeet niet de laurierblaadjes er weer uit te halen. Serveer met gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!


3 reacties op “Kapucijners met Spek en Worteltjes

  1. Jaa zeker! Ik eet dan wel geen vlees, maar dat betekent niet dat ik het niet lekker vond (A)! Die periodes ken ik, alleen dan met broodbeleg, haha misschien komt dat wel omdat ik student ben.

    Ik kom graag op je site trouwens, je “Eet smakelijk!” na elk recept vind ik zo lief:)<3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat