Kapucijners met Spek en Worteltjes

Kapucijners met Spek en Worteltjes
Ingrediënten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 teentje knoflook, 1 klein potje fijne wortels, 2 laurierblaadjes, scheutje witte wijn, 1 pot jonge kapucijners, 2 eetlepels appelstroop, zout, peper,

Aantal personen: 2

Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 teentje knoflook, 1 uitgelekt potje fijne wortels en 2 laurierblaadjes toe. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten stoven. Voeg vervolgens 1 uitgelekte pot jonge kapucijners en 2 eetlepels appelstroop toe. Warm het geheel nog 10 minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Vergeet niet de laurierblaadjes er weer uit te halen. Serveer met gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!


3 reacties op “Kapucijners met Spek en Worteltjes

  1. Jaa zeker! Ik eet dan wel geen vlees, maar dat betekent niet dat ik het niet lekker vond (A)! Die periodes ken ik, alleen dan met broodbeleg, haha misschien komt dat wel omdat ik student ben.

    Ik kom graag op je site trouwens, je “Eet smakelijk!” na elk recept vind ik zo lief:)<3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel