Bloemkool met Spek en Room

Bloemkool met Spek en Room
Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 teentjes knoflook, 2 rode uien, 200 ml kookroom, zout, peper,

Aantal personen: 3

Kook 1 kleine in roosjes gesneden bloemkool beetgaar in water met wat zout. Giet de bloemkool af en hou apart. Bak in een hete koekenpan 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek zachtjes uit. Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 gesnipperde rode uien tot de uien zacht zijn. Voeg 200 ml kookroom en de bloemkool toe. Zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes gaar worden. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel