Kruidige Appelcake

Kruidige Appelcake
Nog 2 appels in de fruitschaal, precies 3 eieren in de koelkast en 250 gram bloem in de kast. Restjes opmaken, dus cake bakken!

Ingrediënten: 75 gram rozijnen, 250 gram boter, 170 gram lichtbruine basterdsuiker, 70 gram suiker, 3 eieren, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel piment, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout, 2 appels,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Wel 75 gram rozijnen in warm water ongeveer 10 minuten. Mix 250 gram zachte boter met 170 gram lichtbruine basterdsuiker, 70 gram suiker en 3 eieren tot een smeuïg geheel. Voeg 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel piment, 1 /2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout toe en mix tot een goed beslag. Schil 2 appels en ontdoe van het klokhuis. Snij de appels in blokjes en spatel dit samen met de gewelde rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 80 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm. Smul ze!


1 reactie op “Kruidige Appelcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat