Frikadelle

Frikadelle
Nee geen frikadel zoals wij ze in Nederland kennen uit de snackbar, maar de Duitse variant op de gehaktbal of hamburger.

Ingrediënten: 1 ui, 250 gram gehakt, 1 ei, 1 theelepel mosterd, 1/2 blokje rundvleesbouillon, paprikapoeder, peper, paneermeel,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui in hete boter zacht. Laat het afkoelen. Meng 250 gram gehakt met de gebakken ui, 1 ei, 1 theelepel mosterd, 1/2 verkruimeld blokje rundvleesbouillon, paprikapoeder, peper en paneermeel. Maak er twee schijven van. Bak de frikadelle aan beide zijde bruin in hete boter. Voeg wat water toe en doe de deksel op de pan op middelhoog vuur zodat de frikadelle ook binnen in gaar wordt. Serveer de frikadelle met friet en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour