Frikadelle

Frikadelle
Nee geen frikadel zoals wij ze in Nederland kennen uit de snackbar, maar de Duitse variant op de gehaktbal of hamburger.

Ingrediënten: 1 ui, 250 gram gehakt, 1 ei, 1 theelepel mosterd, 1/2 blokje rundvleesbouillon, paprikapoeder, peper, paneermeel,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui in hete boter zacht. Laat het afkoelen. Meng 250 gram gehakt met de gebakken ui, 1 ei, 1 theelepel mosterd, 1/2 verkruimeld blokje rundvleesbouillon, paprikapoeder, peper en paneermeel. Maak er twee schijven van. Bak de frikadelle aan beide zijde bruin in hete boter. Voeg wat water toe en doe de deksel op de pan op middelhoog vuur zodat de frikadelle ook binnen in gaar wordt. Serveer de frikadelle met friet en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel