Spinazie Quiche

Spinazie Quiche
Ingrediënten: 1 ui, 600 gram spinazie, 4 eieren, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte belegen kaas, zout, peper, vers bladerdeeg, 100 gram rauwe ham,

Aantal personen: 4

Bak vooraf 1 gesnipperde ui op middelhoog vuur tot het zacht is. Schep het uit de pan. Roerbak daarna beetje bij beetje 600 gram spinazie tot het geslonken is. Giet het af en laat het samen met de ui afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix ondertussen 4 eieren met 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas, zout en peper. Bekleed een bakvorm met vers bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Leg er een laagje stukjes rauwe ham op, vervolgens wat spinazie-mengsel, weer rauwe ham, spinazie-mengsel en weer rauwe ham. Giet het eimengsel erover. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over. Zet de taartvorm ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de spinazie quiche voorzichtig uit de vorm en snij in punten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel