Bloemkool met Gehakt-Kaassaus

Bloemkool met Gehakt-Kaassaus
Ingrediënten: 1 bloemkool, 250 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, basilicum, 1 prei, 150 ml bouillon, 100 ml kookroom, 1 eetlepel mosterd, 75 gram geraspte belegen kaas,

Aantal personen: 4

Snij de bloemkool in roosjes, kook de bloemkool-roosjes beetgaar in water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram gehakt rul. Voeg 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm en basilicum toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg daarna 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg daarna 150 ml bouillon, 100 ml kookroom en 1 eetlepel mosterd toe. Breng kort aan de kook en laat dan 5 minuten pruttelen. Roer op het laatst 75 gram geraspte kaas door het gehakt en laat de kaas smelten. Serveer de bloemkool met de gehakt-kaassaus en aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat