Bloemkool met Gehakt-Kaassaus

Bloemkool met Gehakt-Kaassaus
Ingrediënten: 1 bloemkool, 250 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, basilicum, 1 prei, 150 ml bouillon, 100 ml kookroom, 1 eetlepel mosterd, 75 gram geraspte belegen kaas,

Aantal personen: 4

Snij de bloemkool in roosjes, kook de bloemkool-roosjes beetgaar in water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram gehakt rul. Voeg 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm en basilicum toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg daarna 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg daarna 150 ml bouillon, 100 ml kookroom en 1 eetlepel mosterd toe. Breng kort aan de kook en laat dan 5 minuten pruttelen. Roer op het laatst 75 gram geraspte kaas door het gehakt en laat de kaas smelten. Serveer de bloemkool met de gehakt-kaassaus en aardappelschijfjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel